new in (anetteinusa)

svar på spørsmålsruden pt 3

Hvordan opplever du menneskene der nede? Er det store forskjeller fra nordmenn?
Vil si at amerikanere flest er mye mer åpne enn nordmenn - de sparer ikke på komplimentene, og er ikke redde for å si meningen sin. De er så utrolig herlige, nordmenn har mye å lære fra amerikanere!

Går du på noen aktiviteter etter skolen? (evt. hvorfor ikke, og hva kunne du tenkt deg)
Jeg gjorde det ikke for "sommer semesteret", rett og slett fordi alle aktivitetene hadde try outs allerde før jeg fikk familie - men nå er jeg som sagt med på cheerleading!

Hvordan blir du kjent med noen?
Øøøh. Jeg var i grunn heldig som har en vertssøster som er like gammel som meg - så jeg ble introdusert til hennes venner, og til vennene dems igjen osv. Likevel måtte jeg gå en uke på Clover Hill alene uten å kjenne en sjel, og jeg er ikke akkurat den mest pratsomme personen som er den første til å ta initiativ. Men er du utvekslingsstudent er det ofte mange som er nysgjerrige og tar kontakt med deg, men det er ganske mye opp til deg selv i en sånn sitasjon. Merker at jeg allerede er blitt mer utadvendt!

Har du en gjeng du er med, eller er det mange forskjellige?
Er vel egentlig med mange forskjellige. Har Alyssa og noen av vennene hennes, i tillegg til et par her og der i de forskjellige klassene mine og i lunsjen. I tillegg er jeg mye med de to andre jentene fra Finland og Luxemburg.

Var det en lang prosess med hele det fra du søkte til du kom til USA å vertsfamilien din?
Ja! Begynte søknadsprosessen en gang i august/september - og det var nesten konstant noe å gjøre frem til jeg reiste i august. Selve søknaden som skulle fylles ut, vaksiner, legesjekk, visumprosessen, få tak i karakterer fra ungdomsskolen, lånekassen osv.

Er det enkelt å få venner å sånt?
Nja. Som sagt er amerikanerne veldig åpne og veldig nysgjerrige på deg som er fra et annet land, så det er veldig lett å komme i snakk med de - men som sagt er det ganske stor forskjell på bekjentskap og vennskap med amerikanerne. Det finnes de som bare var interesserte i å prate i meg i starten når jeg var ny og som rett og slett ikke kunne gjørt det mer obvious hvor mye de ignorerer meg nå, og så er det de som fortsatt er like koselige som de var i starten.Betalte du mye for hele utvekslingsåret?
Gud ja, det koster altså. Tror selve programavgiften til Exploruis var 69 000 eller noe lignende, men i tillegg kommer utgifter for vaksiner og visumsøknaden, forsikringer osv - og det er ikke billig i lengden.

Får du penger å sånt av vertsfamilien din hvis du vil ha noen nye klær elns? (ukelønn, eller hvordan er det)
Nei, får ingen penger av de - de betaler for meg når vi er ute å spiser, men det er i grunn det eneste. Tror heller ikke det er veldig vanlig å få ukelønn av vertsfamilien.

Driller du noe mens du er i USA?
Gjør ikke det nei. Skolen min har to drillere som driller med marchingband før hver fotballkamp, men de er på et par høyere nivåer enn meg for å si det sånn, haha.

Hvordan er skolelivet? (er det hardt med lekser å prøver å sånt, å hvordan er lærerne)
Hvor mye jeg har å gjøre fra uke til uke varierer - enkelte uker kan være helt grusomme med prøver hver dag, prosjekter og innleveringer. Som oftest får vi ganske lette lekser, så det går relativt fort å gjøre det meste - men jeg bruker helt klart mye tid på engelsk og matte, som er de to vanskligste fagene etter min mening. Prøvene er nesten alltid multiply choice (♥), men så er det som sagt høyere krav til karakterene. Digger nesten alle lærerne mine, og de tar ofte hensyn til at jeg er utvekslingsstudent!


Kan som dere ser variere veeeldig - fra tegning i fashion marketing til vocabulary quiz i engelsk

Hvordan er miljøet og sånt på skolen?
Veeel, jeg vil si at miljøet er bra - men vi er jo over 2000 elever på Cosby, så det er jo vanskelig å få med seg alt og alle hvis det gir noen mening.

Én kommentar

Anne Mari

07.12.2012 kl.22:29

Fine svar :)

Skriv en ny kommentarJeg heter Anette, og kommer fra en liten plass kalt Skjåk.

Skoleåret 2012/2013 tilbringer jeg derimot i Chesterfield, Virginia som utvekslingsstudent med Explorius/ISE.

På bloggen kan dere lese om hvordan hverdagen som elev på amerikansk High School vil være, og hvordan det er å være 10 måneder i USA.

anettee95_blogg@hotmail.com hvis dere har spørsmål spørsmål

Legg meg til som venn
Tiden i Virginia akkurat nå:


bloglovin
Kategorier
Arkiv
hits