svar på spørsmålsruden pt 1 (anetteinusa)

svar på spørsmålsruden pt 1

Hvordan var første møtet med vertsfamilien?
Jeg hadde tre tøffe dager i New York før jeg kom til vertsfamilien (hjemlengsel og mest sannsynlig en matforgiftning som ikke ga seg) - og når jeg fikk en og en halv time søvn natten jeg dro fra New York og flyet mitt var tre timer forsinket fra North Carolina var jeg helt utslitt både mentalt og fysisk når jeg endelig landet i Virginia. Mens jeg gikk mot bagasjen på flyplassen dreiv jeg med mobilen, så jeg så ned i bakken, og plutselig hørte jeg "Anette?!" - og der sto vertsmor Shelly og Alyssa med blomster og ballonger til meg. Vi klikket med en eneste gang, og Shelly sa faktisk "you already looks like sisters" til meg og Alyssa. Jeg møtte ikke vertsfar Urs før jeg hadde begynt å pakke ut hjemme, siden han hadde vært på jobb, så han kom inn på rommet mitt og ga meg en stor klem - mens jeg møtte vertsbror Marcus (som er 14 år) litt senere, og begge to var så sykt kleine og det eneste vi sa var "hey".

Kan du beskrive din første uke i USA?
New York var jo som sagt tøft, men jeg møtte så utrolig mange herlige jenter som det var skikkelig trist å si hade til bare et par dager etter at vi hadde møttes. Men utenom dagene i New York besto den første uka av å velge fag på skolen, jobbe med å få meg flyttet fra Clover Hill til Cosby (som heldigvis løste seg etter to uker, haha), handle inn nødvendige ting, møte de to andre utvekslingsstudentene som bor i nærheten og rett og slett bare venne seg til det å leve med en helt ny familie.Hvordan blir det å forlate USA?
TRIST, TRIST, TRIST! Snakket faktisk med Alyssa om det for et par dager siden, og jeg gruer meg allerede. Jeg føler meg så hjemme her, og har det bra.

Har dere ofte gym? Må alle ha gym? Hva gjør dere i gymtimene?
Det er kun sophmores (og freshmen tror jeg) som må ha gym - så om du er junior eller senior slipper man gym. Så lenge man ikke velger det som et av fagene sine selvsagt, men det er ikke et krav.

Hvordan synes du det var å tilpasse seg alt det nye?
Det gikk faktisk overraskende bra! Var selvsagt utfordrende å vende seg til at absolutt alt på skolen foregår på engelsk med tanke på ord og uttrykk jeg ikke kunne (spesielt i matte) og den første uka på skolen var også utfordrende.

Hva er den største forskjellen med å bo i USA?
Det er kanskje det at det er ganske vanskelig å komme seg rundt. Folk kjører overalt fordi det er så lite som er i gåavstand, og det er NULL busser bortsett fra skolebussene. Skal du noe sted må du kjøre, eller i mitt tilfelle ha noen å kjøre deg.

Hvordan er skolen i forhold til i Norge?
Den største forskjellen er vel egentlig det at du kan tilpasse timeplanen din i større grad ettersom hva du vil ha selv. Etter at jeg hadde fylt timeplanen min med de fagene jeg må hadde jeg to ledige timer, som da ble photography og fashion marketing. Det sier seg selv at det er lite lekser i de fagene, og de er rett og slett fritidshobbyer i skoletiden! Likevel er det i grunn strengere på flere måter og mer "formelt" her (dress codes, regler, respekt for lærere osv) og kravene er mye høyere med tanke på karakterer. Får du 74% rett (tror jeg) på en prøve får du en C - noe som tilsvarer rundt 3 i Norge.

Hvordan er en dag for deg? Hva gjør du i løpet av dagen?
05:25 - vekkerklokka ringer for første gang
05:50 - jeg sleper meg ut av senga og er totalt død
06:50 - drar hjemmefra
07:20 - skolen starter
13:50 - skolen slutter
14:10 - jeg er hjemme, totalt død for andre gang
14:30 - sitter på dataen uten å gjøre en dritt
15:30 - drar på treningssenteret med Laurence
15:30 - hjemme; dusj og lekser
19:30 - middag
20:00 - kvalitetstid med vertsfamilien hehehe
21:00 - tenker at jeg skal legge meg
21:45 - tenker at jeg skal legge meg
22:15 - begynner å stelle meg
22:30 - i seng

Hahaha okei det er kanskje ikke akkurat sånn hveer dag, gjør jo andre ting også, men det her er liksom det som repeteres hver dag. Håper at det blir litt mer variasjon fremover, haha.

Hva var det som fikk deg til å reise, var du ikke usikker?
Jeg var kjempeusikker! Gikk frem og tilbake i flere måneder med grunner til å reise og grunner til å bli hjemme. Det som fikk meg til å reise var nok det at jeg innså at det her en den eneste sjansen jeg har til å reise på utveksling, noe jeg har hatt lyst til i flere år. Jeg ville også bare komme meg bort en stund, så hvorfor ikke bare dra på andre siden av jorda? Hahaha neida. Joda.

Hvordan er det med fagene, kan du velge realfag slik som i Norge?
Jepp - utvalget vil selvfølgelig variere fra skole til skole, men de har utrolig mange fag å velge mellom.

Har du hatt hjemlengsel?
Ja, hjemlengselen sniker seg innpå av og til - spesielt når jeg er sliten! Jeg gråt hver eneste dag den første uka - alt var nytt, og jeg var så langt hjemmefra jeg aldri hadde vært før. Likevel - nå har jeg nesten aldri hjemlengsel! Savner selvsagt de hjemme, men jeg har det så bra her at jeg ikke har tid til å tenke så mye over det!

Når du tok statvalg, hvorfor bare stater på østkysten?
I utgangspunktet var det vel fordi jeg ikke ville havne helt på vestkysten med en tidsforskjell på 9 timer fra hjemme, og i tillegg har vi venner i New York - så det var vel egentlig betryggende å vite at jeg hadde kjentsfolk så "nærme" om det skulle skje noe.

Har du snapchat? Isåfall hva heter du, og snapper du med folk du ikke kjenner så godt?
Ja, men har ikke åpna appen en gang enda. "Snapping" med folk jeg ikke kjenner hadde helt ærlig vært superkleint.

Hvordan finansierte du året?
Stipend, mamma og pappa, besteforeldre.

Blir utvekslingsåret ditt godkjent hjemme i Norge?
Ja, det blir det. :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentarJeg heter Anette, og kommer fra en liten plass kalt Skjåk.

Skoleåret 2012/2013 tilbringer jeg derimot i Chesterfield, Virginia som utvekslingsstudent med Explorius/ISE.

På bloggen kan dere lese om hvordan hverdagen som elev på amerikansk High School vil være, og hvordan det er å være 10 måneder i USA.

anettee95_blogg@hotmail.com hvis dere har spørsmål spørsmål

Legg meg til som venn
Tiden i Virginia akkurat nå:


bloglovin
Kategorier
Arkiv
hits